Riigikogu ja Tallinna volikogu liige Tõnis Mölder teatas reede hommikul, et lahkub erakonnast Isamaa, sest kaitsepolitsei kahtlustab teda katuserahadega seoses altkäemaksu võtmises. Valimistelt saadud mandaatidest Mölder esialgu ei loobu ja kahtlustuses end süüdi ei tunnista.

Seda enam tundub värske tuulena Eesti poliitmaastikul Möldri käik end oma praegusest koduparteist eraldada, et korruptsioonikahtluse vari parteile ei langeks. Mölder on suures jamas, aga on õige käik, et ta juhtunust ise esimesena avalikkusele räägib, see võtab survet maha nii temalt endalt kui ka erakonnalt.

Isamaa esimehe Urmas Reinsalu kommentaar Möldri pressiteates oli lühike ja konkreetne: „Ma olen pettunud. Tõnis Mölder liitus Isamaaga mullu septembris, ligi neli kuud tagasi. Tänase uudise valguses saan öelda, et ta ei läbinud Isamaas katseaega.“

„Kujutame ette olukorda, kus Mölder oleks Isamaa liige olnud 26 aastat, minister, kuulunud erakonna juhtorganitesse jne. Võib arvata, et Reinsalu reaktsioon ei oleks siis päris sama. See kõlab halvasti, aga praegu oli Reinsalul märksa lihtsam konkreetne olla,“ arutleb Eesti Ekspressi ajakirjanik Urmas Jaagant.

„Katseaja-mehe pärast ei võimelda,“ märgib Maalehe peatoimetaja Hindrek Riikoja.

Selles valguses võib erakonnavahetus olla poliitikule ohtlik asi: pead endale uuesti võitlema välja positsiooni, kus partei sinu eest seisaks, lisab Jaagant.

„Reinsalu toon oleks võinud vabalt olla ka positiivsem, aga ta oli palju konkreetsem. Kui Mölder õigeks jääb, kas teda siis Isamaasse tagasi ei võeta?“ küsib Riikoja.

Päevakorras veel:

  • Kaja Kallas ja Andrus Ansip tülitsevad avalikult. Kas Kallas proovib Ansipit välja kabetada?

  • Piirkiiruse alandamine Tallinna kesklinnas ajab meid korralikult tülli.

  • Mis loom on personaalne riik, kust see tuleb ja kuhu ta läheb.

  • Metropoliit Eugeni lahkus Eestist, sest tema elamisluba ei pikendatud. Kas riik sekkus usuvabadusse?

  • Kaitseväe uueks juhiks võib saada Andrus Merilo.

  • President jagab teenetemärke, meie kiituseid.

  • Viimaks eetris tagasi: Greete eluloterii!


Taskuhäälingusaade „Päevakord“ on iganädalane Delfi Meedia ajakirjanike Greete Lehepuu (Eesti Ekspress), Urmas Jaaganti (Eesti Ekspress) ja Hindrek Riikoja (Maaleht) arvamussaade, milles analüüsitakse mööduva nädala põletavamaid poliitilisi ja ühiskondlikke jututeemasid. Kuula meid ka Delfi Tasku äpist!