"Selle tulemus halvimal juhul võib viia tõesti selleni, et avalikku raha ei kasutata optimaalselt, meie kõigi ühiseid vahendeid, neid suunatakse võib-olla lähtuvalt kellegi erahuvidest, ärihuvidest. Ühes demokraatlikus tugevas õigusriigis asjad lihtsalt nii ei käi," ütles Korruptsioonivaba Eesti tegevjuht Miriam Tõnismägi, lisades, et korruptsiooniohust on siiski veel vara rääkida.

Küsimusi on suuresti tekitanud projekti elluviimiseks vajalik potentsiaalne 200 miljoni eurone kulutus, mistõttu on esile kerkinud nii kokkumängu- kui korruptsioonikahtlused. Tiit Riisalo (Eesti 200) ja Nortali juht Priit Alamäe siinkohal aga probleemi ei näe.

Seda, kes projekti kaasati, sai Riisalo enda sõnul teada alles siis, kui asi oli lõppjärgus. „Võin, käsi piiblil, vanduda, et ma ei ole korrumpeerunud,“ lausus Riisalo.

Rahandusminister Mart Võrklaeva (RE) hinnangul näeb aga asi välja halb.

"Täna hommikul seda lugu lugedes ja neid dokumente lugedes peab tunnistama, et ega see hea välja ei paista. Minu mure on eeskätt selles, et tegelikult meie e-riik on päris tugev. /.../ Ehk et me nüüd selliste käikudega, kus tekivad kas põhjendatud või põhjendamatud kahtlused, ei seaks löögi alla kogu meie e-riigi arendust ja järgmisi tegevusi," kommenteeris Võrklaev ERR-ile.