Nädala keskel sai avalikuks mitme uisutreener Levandi endise hoolealuse või nende lähedaste etteheiteid tipptreenerile, nagu ta oleks oma alaealisi hoolealuseid väärkohelnud nii vaimselt kui füüsiliselt.

Eesti Ekspressi ajakirjaniku Greete Lehepuu sõnul ei tohi ükski treener kirjeldatud viisil lastega käituda ja ta tahaks, et arutelu keskenduks eelkõige sellele, mitte otseselt kellegi tühistamisele või millelegi kolmandale.

Hindrek Riikoja sõnul on praegu asi suuresti uskumises – ühes usuvad Levandi kriitikuid, teised treenerit ja tema toetajad. Aga keegi ei tea täpselt, mis tegelikult juhtus. „Seda tulebki uurida aga ma kahtlen väga, et Uisuliit suudab olla juhtunus nii sõltumatu, et seda objektiivselt teha“ lausus ta. „Pigem peaksid seda uurima süsteemist väljas olevad inimesed, tulevad nad siis Olümpiakomiteest, et antidopingust või kuskilt mujalt.“

Sellega oli nõus ka Lehepuu, kelle sõnul on Eesti alaliitude eneseregulatsiooni küsimus väga tõsine, sest kõik oma omavahel väga tihendalt läbipõimunud on erapooletust on seetõttu väga keeruline leida.

Tänases Päevakorras veel:

Kas ministri ja ajakirjaniku autode rüüstamine on FSBlt alles algus?

Kas Kaja Kallas saab Euroopas kõrge ametikoha?

Miks Eesti Energia raha juurde küsib ja eestlasi hirmutab?

Miks Signe Riisalo jälle lapsi kiusab?

Tallinnas tehti vist tulemuslikult kunsti.