Gray alustas kõnet Vene hukkunud opositsionääri Aleksei Navalnõi meenutamisega. „Vene president Putin mõrvas Navalnõi,“ kinnitas ta Esindajatekoja ees.

Gray pühendas oma kõne esimese osa opositsiooniliidrile ning läks siis Eesti 106. aastapäeva juurde. Ta kirjeldas Eesti ajalugu ning märkis ka ära, et 1940-1988 kuulus Eesti nõukogude liitu. „Aga Eesti rahva enda silmis polnud nad kunagi osa nõukogude liidust, nad olid alati eestlased,“ lisas Gray.

Kõne kolmandas osas rääkis Gray põgusalt Trumpist ja tema viimastest väljaütlemistest NATO suunal. „Palun kuulake, Eesti on alati panustanud kaitsetööstusesse nii palju, kui NATO nõuab!“ rõhutas Gray.

Ühtlasi meenutas Gray Eesti sõdureid, kes on välismissioonidel hukkunud. „Tahan, et Eesti teaks - meie, ameeriklased, austame oma lepinguid ja peame oma sõna, täname eestlaseid nende ohverduste eest ja tasume, kui aeg kätte jõuab,“ sõnas ta.

Gray lõpetas kõne eesti keeles: „Eesti muld ja eesti süda on meile kõigile inspiratsiooniks. Mina armastan sind, Eestimaa. Palju õnne vabariigi aastapäevaks!“ lausus ta emotsionaalselt.