Tallinna-Khutaisi lennupileti ostnud reisijatele tuli teade, et nende lend on tühistatud. Wizz Airi kodulehelt on näha, et Tallinna-Khutaisi lennud ei välju novembrini. Osa reisijaid, kelle lend tühistati, broneerisid piletid ümber Riiast väljumisega.

Tallinna lennujaama turunduskommunikatsiooni projektijuht Aet Härmaorg kinnitab, et Wizz Air on oma plaanidest eemaldanud Tallinna-Khutaisi lennud. Konkreetset põhjust ei osanud Härmaorg öelda.

Peale Tallinnast väljuvate Khutaisi lendude on Wizz Air tühistanud teisigi Euroopa lende. X-i platvormil kirjutatakse, et 1. aprilliks oli Wizz Airi broneerimissüsteemist kadunud 103 liini Euroopas ja Lähis-Idas.

Eelmise aasta septembris kirjutas Reuters, et Wizz Airi lendude maht võib 2024. aasta teises pooles väheneda 10%, sest lennufirma õhusõidukitele mootoreid tootva ettevõtte Pratt & Whitney mootoritega on probleeme.

Pratt & Whitney teatas eelmise aasta alguses, et üle tuhandest Airbusi lennukist tuleb eemaldada mootor, sest selle komponentidele koguneb metallipuru, mis põhjustab mootoririkkeid.

Delfi Ärileht pöördus kommentaari saamiseks Wizz Airi poole, kuid pole artikli ilmumise ajaks vastust saanud.