Hukkus kolm inimest, kellest üks oli politseinik. Viga sai veel kolm inimest. Linnapea Hennadi Truhhanovi sõnul said kahjustada elumajad ja tsiviiltaristu. Vene meedia väitel rünnati kesklinnas asuvat Ukraina armee staapi.

Pommitamisest teatati ka Harkivi oblastis, kus hukkus kolmapäeval kaks ja sai haavata kuus inimest, nende seas 11-aastane poiss.

Venemaa pommitas Odessat ka esmaspäeval, mil otseselt rünnaku tõttu hukkus neli inimest ning veel üks inimene sai pommitamise ajal insuldi ja suri. Ukraina võimude teatel rünnati linna seekord kobarpommidega.

Üks hukkunutest oli Odessa rahvusvahelise humanitaarülikooli aserektor Boriss Vassiljev. Viga sai 32 inimest. Nende seas oli ülikooli rektor Serhi Kivalov, kes on minevikus olnud Ukraina ekspresidendi Viktor Janukovõtši liitlane. ja juhtis vene keele kaitse seaduse vastuvõtmist.

Rünnakus sai muu hulgas kannatada Odessa tuntuimaite ehitiste hulka kuuluv ülikoolihoone, mida kohalikud nimetavad „Harry Potteri lossiks“ või „Kivalovi lossiks.“ Hoone on ametlikult rahvusvahelise humanitaarülikooli valduses, kuid kohaliku opositsiooni sõnul oli tegu Kivalovi jaoks ebaseaduslikult rajatud luksuselamuga. Maja põles täielikult maha.

Põlenud ülikoolihoone / rektori luksusvilla Odessas

Jaga
Kommentaarid