Uudishimulikud jõesead pistavad kärsa pinnasesse, röhivad heameelest ja on avatud kõikidele põnevatele väljakutsetele.

Jõesiga

Rohepärdikuemand maiustab värskes õhus, päike selga soojendamas. Kaelusmangabei pere aga uurib läbi talvel tühjana seisnud õueaediku kõik nurgatagused.

Rohepärdik

Kääbusjõehobu Pupa patseerib mööda aedikumuru nagu jässakas muruniiduk ja krõmpsutab tärkava muru ühtlaselt madalaks.

Kääbusjõehobu Pupa

Alpinaariumis kepsutavad tagakaspia uriaalitalled on julged maailma uudistama eriti siis, kui ema ja ülejäänud kari nende seljatagust turvab.

Uriaalitall

Ida-sinilambad seevastu viivad oma talled vaataja eest võimalikult ruttu ja võimalikult kaugele peitu.

Sinilambad

Vihmametsamajas kasvav binturongipoju sai läinud reedel esimese vaktsiinisüsti ja turjanaha alla kiibi. Kinnivõtmise ja loomaarstide tegevuse peale valju protestikisa kuuldavale lasknud pojuke rahunes oma inimese süles kiiresti. Kahekuuseks saanud binturong kaalub veidi alla kahe kilogrammi ja on väga tegus.

Binturongipoeg

Loomaaia liigikaitseuuringute keskus ja Saksamaa naaritsate paljunduskeskus EuroNerz vahetasid omavahel emaseid naaritsaid: kaks uut looma saabusid meile teisipäeval, kolmapäeval aga saadeti sama transpordiga kaks meie looma Saksamaale.

Eelmisel nädalal viidi esimesed kolm tiinet naaritsa Saaremaale, järgmisel nädalal järgnevad neile veel kaks. Naaritsaemad poegivad saarel suurtes aedikutes, kust saavad hiljem koos pesakonnaga loodusesse hajuda.

Saaremaale viidud naaritsad

Suvehooajal on loomaaed avatud kell 9 kuni 20, kassad ja sissepääsud 9-18.