Esmaspäeval kogunes Eesti käsipallikoondis, et minna MM-i play-off’is vastamisi maailma tippu kuuluva Islandiga.

Teiste seas hakkab koha eest finaalturniiril võitlema ka kaptenipaela kandev Roosna, kes aitas äsja oma koduklubil Potsdamil tõusta Saksamaa Bundesliigasse, mida peetakse maailma kõige tugevamaks koduliigaks.

„Me saime hakkama päris ebareaalse saavutusega. Olime kõige noorem sats, kes kunagi Saksamaa kõrgeimasse sarja tõusnud. Suutsime meeskonnaga, kelle keskmine vanus oli kõigest 22 aastat, püsida 23 mängu järjest kaotuseta,“ lausus Roosna, kes ise küll klubiga kätte võidetud saavutust nautida ei saa, vaid siirdub uueks hooajaks esiliigaklubi Grosswallstadti ridadesse.

Eestiga kohtuva Islandi koosseisus on mitmeid maailma suurimaid staare. Eesotsas Bundesliga tippskoorijate sekka kuuluvate Omar Ingi Magnussoni ja Viggo Kristjanssoniga ning Ungaris Vezpremis palliva Bjarki Mar Elissoniga. Skandinaavlased lõpetasid eelmise EM-i kümnendana ning viimase MM-i 12. kohal.

„Saab põnev olema. Mõnes mõttes on see meie noorele võistkonnale reaalsuskontrolliks. Seni oleme kohtunud noorenenud Läti ning raskes olukorras Ukrainaga. Nüüd astub meie vastu aga maailma absoluutne tipp nii individuaalselt kui ka meeskondlikult. See peaks meile näitama suuna, kuhu võiksime tulevikus pürgida. Põhimõtteliselt mängib enamik Islandi koondislastest Magdeburgis, mis on üks maailma paremaid klubisid. Magnusson on minu silmis üks maailma parimaid pallureid, kes väga harva teeb valesid otsuseid ning Gisli Kristjanssoni kiirus ja kehavalitsemine on hoopis omal tasemel,“ analüüsis koondise kapten Islandit.

Eesti koondise kohtumised 2025. aasta maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonis:

08.05 Island 19:30 (kohaliku aja järgi) Island - Eesti

11.05 Kalevi Spordihall 18:00 Eesti - Island

Mõlemad mängud on nähtavad ETV2-s. Kolmapäevase mängu ülekanne algab Eesti aja järgi 22.20 ning laupäeval 17.50.

Meeste käsipallikoondis:

Markus Viitkar (HIF Karlskona, Rootsi), Dener Jaanimaa (Daido Steel, Jaapan), Mait Patrail (THSV Eisenach, Saksamaa), Armis Priskus (Mistra), Otto Karl Kont (Hördur, Island), Karl Toom (Sulaibikhat, Kuveit), Simon Drõgin, Aleksander Pertelson, Rasmus Ots ja Hendrik Koks (kõik Viljandi HC), Karl Kõverik ja Sigmar Seermann ja Alvar Soikka (kõik HC Kehra), Mathias Rebane (Põlva Serviti), Karl Roosna (VFL Potsdam, Saksamaa), David Mamporia (HC Empor Rostok, Saksamaa), Ott Varik (Akureyrar, Island).

Peatreener - Martin Noodla, treener - Janar Mägi, füsioterapeut - Margus Parts, võistkonna juht - Priit Allikivi.