Tänavuse aasta märtsiga võrreldes kasvasid hinnad 0,3%.

Statistikaameti tootjahindade statistika tiimijuht Eveli Šokman ütles, et võrreldes 2023. aasta aprilliga mõjutas tootjahinnaindeksit enim hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises, puidutöötlemises ja puittoodete ning toiduainete tootmises. „Veel avaldas mõju elektroonikaseadmete tootmise ja masinate ning seadmete remondi teenuse hinnatõus. Töötlevas tööstuses kokku oli hinnalangus 1,0% ja toiduainete tootmises 3,1%,“ lisas Šokman.

Võrreldes selle aasta märtsiga mõjutas indeksit aprillis eelkõige hinnatõus puidutöötlemises, puittoodete ja kütteõlide ning metalltoodete tootmises. Vastupidist mõju avaldas hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning metalli ja toiduainete tootmises.

Eesti tööstustoodangu eest makstakse üha vähem raha.

Ekspordihinnaindeks kasvas aprillis võrreldes märtsiga 0,9%. Kõige rohkem tõusid hinnad naftasaadustel, põllumajandussaadustel ning metallil. Enim langesid hinnad elektrienergial, mäetööstuses ning nahktoodetel ja jalanõudel. Võrreldes 2023. aasta aprilliga vähenes ekspordihinnaindeks 2,7%.

Impordihinnaindeks kasvas aprillis võrreldes märtsiga 0,1%. Kõige rohkem tõusid hinnad metallil, toidul ning puittoodetel. Enim kahanesid hinnad elektrienergial, elektriseadmetel ning tööstusmasinatel ja -seadmetel. Võrreldes 2023. aasta aprilliga langes impordihinnaindeks 1,8%.