Tormid põhjustasid surmajuhtumeid Texases, Oklahomas, Arkansases ja Kentuckys, teatas Associated Press. Tormid olid osa rõhuvast kuumalainest, mis püstitas rekordeid Texase lõunaosast Floridani.

Esmaspäeva pärastlõunal oli USA idaosas üle 400 000 kliendi elektrita.

Ohtlike ilmastikuolude tõttu on antud hoiatus USA idaosale Alabamast New Yorgini.

President Joe Biden avaldas hukkunute omastele kaastunnet, lisades, et föderaalne hädaolukordade lahendamise amet tegeleb kahjuhinnangutega ja ta on võtnud ühendust kuberneridega, et selgitada, millist riiklikku toetust nad võivad vajada.

USA keskosa on viimasel kuul räsinud tornaadod, tõsised äikesetormid ja keerised. Möödunud nädalal Iowat tabanud tornaados hukkus vähemalt viis inimest ja sai vigastada kümneid inimesi. Selle kuu alguses hukkus Houstonis tormides kaheksa inimest.

Aprillis registreeritud tornaadode arv oli riigis suuruselt teine. Riikliku ohtlike tormide laboratooriumi vanemteadur Harold Brooks ütles, et viimase kahe kuu tornaadode jada põhjuseks on püsiv sooja ja niiske õhu muster. See toob enesega temperatuurid, mida tavaliselt nähakse suve kõrgpunktis.

Floridas, Melbourne’is ja Fort Pierce’is püstitati esmaspäeval uued kuumarekordid. Viimases kahes mõõdeti +36,7 kraadi, Miamis +35,5 kraadi.