Mõnes Delhi piirilinnas on probleeme veele juurdepääsuga, teistes vesi aga puudub sootuks, teatas linnavalitsuse kõrgem minister Atishi Marlena Singh pressikonverentsil, vahendab CNN.

Singh ütles, et veeressursid suunatakse ümber piirkondadesse, kus veevarustus on väike või puudub. See tähendab, et piirkonnad, mis saavad vett tavaliselt kaks korda päevas, peavad edaspidi hakkama saama ühe korraga.

Ministri sõnul on Delhi veepuuduse põhjuseks nii „äge kuumalaine“ kui ka veetarnete puudumine põhjapoolsest Haryana osariigist.

Temperatuur on kõrge olnud ka teistes Loode-India piirkondades - Rajasthani osariigis asuvas Churu linnas tõusid termomeetrid teisipäeval 50,5 kraadini ja Haryana osariigis asuvas Sirsa linnas mõõdeti 50,3 soojakraadi, teatasid India võimud. Püsib lootus, et alates neljapäevast hakkab kuumalaine taanduma, teatas India meteoroloogiakeskus.

Äärmuslik kuumus on maailmas muutumas üha tavalisemaks ja intensiivsemaks, kliimakriis on tingitud inimtegevusest. Ekspertide sõnul on India kuumade temperatuuride suhtes eriti haavatav. Ühe uuringu kohaselt on Indias alates 1992. aastast hukkunud kuumalainete tõttu enam kui 24 000 inimest.