Kuldar Schüts (s 1987) on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia koorijuhtimise eriala cum laude professor Ants Üleoja dirigeerimisklassis. Käesoleval ajal on ta koosseisuline laulja ja koormeister Eesti Rahvusmeeskooris ning Inseneride Meeskoori, EMLS-i üle-eestilise poistekoori Kalev ja Kalamaja segakoori dirigent.

Kuldar jagab saates oma teekonda koorimuusikani ja toob välja, kui vajalik on poisid ning noormehed laulma saada. Arutleme, kuidas meestelaulu kultuurilist traditsiooni hoida, milline on meestelaulu tulevik ja missugused probleemid ning väljakutsed lahendust ootavad.

Tulemas on ka üks gigantne koorimuusika suursündmus, kus laval on rohkem kui 900 lauljat!

KÕIK ON ALLES EES

Eesti Meestelaulu Selts saab alles 35

15. juunil kell 19 toimub Eesti Meestelaulu Seltsi 35 aasta juubeli tähtsündmus – meestelaulupäev Rakvere Vallimäel. Enam kui tuhande laulumehe ja -poisi esituses kõlab nii meeskoorimuusika klassika kui ka tänapäevane helilooming Kadri Voorandilt, Jaan Pehkilt ja Jaan Tättelt.

Kontserdil esinevad 25 mees- ja 25 poistekoori kokku ligi 1000 lauljaga, kes esitavad Eesti meeskoorimuusika klassikat, aga ka Jaan Pehki ja Jaan Tätte uuemat loomingut. Kontserdi kunstilise juhi dirigent Kuldar Schütsi koostatud kava pakub muusikalist elamust läbi erinevate aegade. Lavastaja Mikk Jürjens on loonud lummava õhkkonna, kombineerides iidset linnust tänapäevase arhitektuuriga, mis lisab meestelaulule erilist väge.

Koorimuusika on alati olnud eestlaste eneseteadvuse ja uhkuse allikas ning selle sündmuse mastaapsus kinnitab meestelaulu olulisust ja tuleviku lootusrikkust.

Saa koos lauluvendadega osa Rakvere Vallimäe laval toimuvast unustamatust laulupeost.

Jaga
Kommentaarid