Macroni sõnul kestab hääletus 30. juunist 7. juulini.

Enne seda oli samasuguse üleskutse teinud parempopulistliku Rahvusrinde esinumber Jordan Bardella, kelle erakond kogus eurovalimistel lävepakuküsitluste järgi üle 31% kohtadest ehk rohkem kui kunagi varem. Macroni partei jäi umbes 15% häältega teiseks, edestades napilt sotse.

Telepöördumises tunnistas Macron, et tulemus ei olnud Euroopat toetavatele Prantsusmaa parteidele hea. „Äärmusparempoolsed parteid, kes on viimastel aastatel vastu seisnud Euroopa edusammudele, parandavad tulemusi kogu kontinendil,“ kommenteeris Macron. „Seetõttu ei oska ma sellisel päeval teha nägu, et midagi ei juhtunud. Sellepärast otsustasin anda teile uue võimaluse osaleda hääletamisel meie parlamentaarse tuleviku üle.“

Macron lisas, et parlamendivalimiste esimene voor toimub 30. juunil ja teine voor 7. juulil „Natsionalistide ja demagoogide tõus on oht meie rahvale, aga ka Euroopale ning Prantsusmaa ja Euroopa kohale maailmas,“ lisas ta. . Ta väljendas usku demokraatiasse ja valijate otsusevõimesse. „Olen kuulnud teie sõnumit ja teie muresid ning ma ei jäta neid vastusetsa,“ lubas ta.