Züleyxa Izmailova sõnul ühines ta sotsiaaldemokraatidega, sest soovib viia Eesti poliitikat edasi ja pühenduda tulemuslikumalt keskkonnaga seotud teemadele. „Mulle on oluline, et poliitikat tehakse avatult ja kaasava juhtimisstiiliga. See on võimalik Sotsiaaldemokraatlikus Erakonnas. Juba riigikokku pürgides seadsin eesmärgiks panustada eelkõige keskkonnapoliitikasse ning teadlikkuse tõstmisse selles vallas – oluline on teha kõik mis võimalik meie ja meie laste elukeskkonna säilimise nimel,“ selgitas Izmailova.

„Ei tohiks olla üllatus, et olen oma senise erakonna juhtimisstiili ja sealsete arengute suhtes olnud pikka aega kriitiline, mistõttu visati mind Eesti 200 esimehe ettepanekul lausa erakonnast välja. Seega ei näe ma võimalust jätkata ka Eesti 200 riigikogu fraktsioonis,“ lisas Izmailova.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Lauri Läänemets tõstis Izmailova tugevusena eelkõige esile tema keskkonnaalaseid teadmisi. „Hea meel on tervitada Zuzut sotsiaaldemokraatide ridades. Meie riigikogu fraktsioon tugevnes ja eriti selles, mis puudutab kliimat, jätkusuutlikkuse küsimusi, erinevaid metsa või taastuvenergiaga seotud teemasid ja roheleppe arenguid. Meie kõigi tuleviku nimel on need vaieldamatult juba täna poliitikas üliolulised otsustuskohad. Zuzu on end kirjeldanud uue põlvkonna poliitikuna - minu silmis ta just seda ongi. Sotsiaaldemokraadid tervitavad poliitikas uut, julget ja aktiivset lähenemist,“ sõnas Läänemets.

Sotside fraktsioon riigikogus kasvas 14 liikmeni. Izmailova liitumise erakonnaga peab veel heaks kiitma Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus.

Züleyxa Izmailova visati Eesti 200 erakonnast välja

Maikuu lõpus visati Izmailova välja Eesti 200 erakonnast. Ta olevat juhatuse hinnangul korduvalt rikkunud erakonna põhikirjas sätestatud põhimõtteid.

Alguses oli Izmailoval plaan oma väljaviskamise otsus erakonna sees vaidlustada, kuid seda ta siiski ei teinud. „Need maailmavaatelised erinevused on liialt suured ja Eesti 200 fraktsioonis ei ole ma siiamaani saanud oma tööd teha selleks, miks ma üldse tulin riigikokku tööd tegema. Mul ei lasta lihtsalt seda tööd teha. Seetõttu ma arvan, et ma ei hakka seda otsust vaidlustama,“ sõnas ta Delfile siis.