Macron pöördus Prantsuse valijate poole esimest korda pärast oma otsust saata laiali Rahvusassemblee, Prantsusmaa parlamendi alamkoda. Riiki ootavad ees ennetähtaegsed parlamendivalimised, mis toimuvad kahes voorus 30. juunil ja 7. juulil, vahendab Associated Press.

Kolmapäeval toimunud pressikonverentsil ütles Macron, et otsustas riskantse sammu kasuks, kuna ei saanud eirata uut poliitilist reaalsust pärast seda, kui tema partei sai Euroopa Parlamendi valimistel karmi kaotuse osaliseks.

Erinevalt oma teistest hiljutistest kõnedest keskendus Macron riigi siseprobleemidele, mis soosib parempoolsete toetuse kasvu, sealhulgas immigratsioon, kuritegevus ja islami separatismi vastu võitlemine Prantsusmaal.

Kõnes avaldas Macron lootust, et valijad ühinevad riiklikel valimistel paremäärmusluse ohjeldamiseks.

„Asjad on täna lihtsad: meil on mõlemas ebaloomulikud liidud äärmuses, kes pole milleski muus kui jagatavates töökohtades ühel meelel ja kes ei suuda ühtegi programmi ellu viia,“ ütles Macron.

President tõdes, et tema tsentristlik erakond pole täiuslik ja nad pole teinud „kõike õigesti“, kuid nad teavad, kuidas tegutseda.

Olenemata sellest, et valijad avaldasid äsja oma rahulolematust Macroni poliitikaga väljendas president uskumust, et valijad keelduvad valimast poliitilise spektri mõlema poole äärmusi. Ta kinnitas, et ta ei ole kaotusseisus ja ütles, et täidab oma teise presidendi ametiaja, olenemata hääletuse tulemusest.

Kuigi erakondadevahelised teravad erimeelsused jäävad mõlemale poole poliitilist spektrit, näib ühtset rinnet nõudvatel prominentsetel isikutel olevat üks ühine joon - nad ei taha teha koostööd Macroniga.