Kohalikud võimud ei avaldanud kohe hukkunute rahvust, kuid India suursaadik külastas haiglaid, kus raviti vigastatud töölisi. Saatkonna teatel on haiglates ravi saanud vähemalt 47 töötajat, vahendab Reuters.

Kuveidi indialaste kogukond teatas India Kerala osariigi valitsusasutusele, et tulekahjus hukkus 41 indialast.

Kuveidi asepeaminister šeik Fahad Yusuf Saud Al-Sabah süüdistas kinnisvaraomanikke rikkumiste toimepanemises, mis aitasid vahejuhtumile kaasa. Hetkel pole selge, kas hoone juures toimus rikkumisi või mis need rikkumised võiksid olla.

Emiir šeik Meshal al-Ahmad al-Sabah andis korralduse viivitamatult uurida tulekahju puhkemise põhjuseid. Ta ütles, et kõik tunnistatud süüdlased võetakse vastutusele.

Kuveidi kõrged politseiülemad ütlesid riigitelevisioonile, et paljud inimesed surid suitsu sissehingamise tõttu ja kümneid päästeti. Nende sõnul oli hoones palju töölisi ja võimud olid varasemalt hoiatanud liiga paljude töötajate ühes ruumis majutamise eest.

Madalapalgaliste tööliste majutused on sageli ülerahvastatud. Kohalikud võimud ei avaldanud, millist tööd töölised tegid, kuid sarnaselt teistele Pärsia lahe riikidele tugineb Kuveit välistööjõule ehitusvaldkonnas.