Prantsusmaa on juba seadnud piiranguid alaealiste tehnoloogia kasutamisele, kuid Macroni värske ettepanek astuks sammu kaugemale, kirjutab Euractiv. Tema värske ettepanek tugineb aprillis presidendipaleele edastatud erikomisjoni eksperdiaruandele, mis soovitas keelata alla 11-aastastele mobiiltelefoni kasutamine ning piirata mobiiltelefonis interneti juurdepääsu kuni 13-aastaste puhul ja sotsiaalmeedia juurdepääsu kuni 15-aastaste puhul.

Alaealiste ja nutiseadmete teema oli Macroni partei programmis ka Euroopa Parlamendi valmistel. Siis pakuti välja vanemliku kontrolli ja süsteemse vanuse kontrollimise juurutamist.

Anonüümseks jäänud Euroopa Liidu (EL) allikas sõnas Euractivile, et alla 15-aastaste puhul sotsiaalmeedia ja nutitelefonide kasutamise piiramine võib olla osa eelseisvast arutelust, mis käsitleb EL-i tarbijaõiguse ajakohastamist digiajastul.

Väljaanne märgib, et Macroni ettepanek võiks olla lapsevanemate seas populaarne. Mullu oktoobris avaldatud uuringu järgi ütles 70% lapsevanemaid, et nende laste sotsiaalmeediakasutus on kontrolli alt väljunud.

Ent roheliste parlamendisaadik Sandrine Rousseau nimetas Macroni võltsiks ning heitis talle ette alaealiste ja tehnoloogia pärast muretsemist ajal, kui fašistid on võimu haaramas. Macron on ju kuulutanud välja erakorralised valimised, mille esimene voor toimub juba juuni lõpus ja teine voor 7. juulil.