Viini politsei teatel oli 22-aastane naine palunud abi oma kahelt kolleegilt sõnumite vahendusel. Seejärel võtsid kolleegid naisega ühendust videokõne teel, vahendab kohalik väljaanne Kronen Zeitung.

„Naine kartis oma toakaaslast, 26-aastast Rumeenia kodanikku, kuna väidetavalt üritas ta (kolleegidega) kontakti võtmise ajal naise tuppa pääseda,“ selgitas politsei pressiesindaja Markus Dittrich. Kohalike politseiametnike teatel oli kurjategijal vaimseid probleeme.

Videokõne käigus oli väidetavalt näha, kuidas mees tuppa sisse tungis ja alustas füüsilist rünnakut. Üks kolleegidest helistas seejärel politseisse, samal ajal sõitsid nad kahekesi naise kodu poole.

Kohale jõudes leidsid kaks tunnistajat 26-aastase mehe palja ülakehaga tänaval kirvega märatsemas. Muuhulgas lõhkus ta ühe esimesel korrusel asuva korteri akna.

Veidi hiljem jõudis sündmuskohale ka politsei. Kui mees märkas politseid, jooksis ta neile vastu, et neid kirvega lüüa. Löök tabas vaid politseiautot.

Ametnike hinnangul oli olukord sündmuskohal eluohtlik, mistõttu tulistas üks politseinik ründajat mitu korda. Ohvitserid alustasid koheselt esmaabiga, kuid ründaja suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Politsei leidis 22-aastase naise korteri põrandalt elutuna, ohver oli saanud raskeid peavigastusi.

„Uurimise hetkeseisu järgi arvatakse, et 26-aastane tappis kirvega oma 22-aastase toakaaslase. Kuritegu toimus arvatavasti vahetult enne politseinike ründamist,“ ütles Dittrich. Kuriteo motiiv on selgitamisel.