Konkreetselt see 1,6 miljardit, mida on kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm nagu ka kaitseväe juhataja Martin Herem välja käinud, põhineb Stoicescu sõnul nähtavasti mingitel kalkulatsioonidel ja stsenaariumitel, mida mina ei ole näinud siiani.

„Ma ütlen ausalt, et mina ei saanud sellisel detailsuse ja täpsuse astmel selgitusi, kust see 1,6 miljardit täpselt tuleb,“ sõnas ta.

Stoicescu lisas, et talle pole vastuvõetav selline asjaajamise stiil, kui minnakse kohe ajakirjandusse rääkima. „See on ju väga tundlik teema tegelikult, kas meil on piisavalt laskemoona, kui mitmeks päevaks ja nii edasi,“ rääkis riigikaitsekomisjoni esimees.

„Mis oli minu jaoks veel eriti hämmastav, on see, et kas Kusti Salm kui kantsler, niivõrd kõrge ametnik ei tunne piisavalt seadusi ja põhiseadust, et ta ei saa aru, kes on kes siin riigis, kes on kantsler, kes on riigikaitsekomisjoni esimees, kes on peaminister, kes on kaitseminister, kes on üldse keegi riigikogu liige ja nii edasi, kui palju vastutajaid siin tegelikult on kogu selles skeemis,“ tunnistas Stoicescu intervjuus.

„Ja siis ta nagu valib mind välja, hand pick’ib ainsana nagu mingi peksupoisi, kellele suunata kogu oma viha. Me ei ela Põhja-Koreas ja mina ei ole mingi Kim Jong-un, kes ainuisikuliselt selliseid otsuseid teeb ja ütleb, et Kusti Salm, sa oled tore poiss, palun võta 1,6 miljardit. Nii need asjad ei käi,“ rääkis ta.