Esialgsetel andmetel hakkas BMW juht Lokuta külas ületama Looritsa raudteeülesõitu samal ajal, kui Tallinna suunas liikus reisirong. Sõiduki ja rongi kokkupõrkes sai raskelt viga BMW roolis olnud 20-aastane mees, kes paraku hukkus sündmuskohal. Sõidukis kedagi teist ei viibinud. Rongis oli õnnetuse hetkel koos vedurijuhiga 40 inimest ja keegi neist viga ei saanud. Raudteeülesõidukohas töötas foor, kuid seal puudub tõkkepuu.

PPA Kesk-Eesti jaoskonna välijuht Valdur Mõttus rõhutas, et kuna rongil pole võimalik kiirelt peatuda, siis peavad teised liiklejad olema raudteed ületades äärmiselt ettevaatlikud ja veenduma enda ohutuses. Raudteel liikuvale rongile teed andes on oluline jääda seisma tõkkepuu või liiklusmärgi ees ning igal juhul tuleb enne raudtee ületamist oodata ära rongi möödumine.

Kõik õnnetuse üksikasjad ning BMW juhi võimalik joove on selgitamisel.

Elron annab teada, et õnnetuse tõttu on häiritud rongiliiklus edelasuunal.

Kell 8:34 Viljandist väljunud Tallinna rongile (reis nr 42) sõitis kella 9:15 paiku Türi vallas asuval Looritsa ülesõidul ette sõiduauto. Elron avaldab hukkunu lähedastele kaastunnet.

Sündmuskohale kutsuti politsei ja päästeamet. Kella 10:10 paiku sai Elron politseilt loa transportida vigastatud rong Türi jaama, kus reisijad saavad ümber istuda kell 10:45 Viljandist väljuvale Tallinna rongile (reis 242).

Õnnetus võib päeva jooksu avaldada mõju edelasuuna liiklusgraafikule. Operatiivset infot sõiduplaanimuudatuse kohta saab Elroni kodulehelt elron.ee või tasuta rongiinfo telefonilt 616 0245. Elron hüvitab sõidukorra maksumuse rongi hilinemisel 30 või enam minutit ning hüvituse saamiseks tuleb täita tagastusvorm Elroni veebilehel.

Jaga
Kommentaarid