Täna hommikul väljendas kaitseminister Hanno Pevkur (Reformierakond) tõika, et tema jaoks on kantsler Kusti Salm oma usaldusväärsuse kaotanud ning viitas, et päeva jooksul tuleb arutada kantsleri ametist lahkumise kuupäeva seetõttu ka teravamalt.

Kantsler Salm ei kavatse aga enne algselt paika pandud tähtaega oma positsioonilt taanduda.

„Mina jäin oma seisukoha juurde, et sarnaselt nagu me rääkisime, 27. mai hommikul, kui ma oma lahkumisavalduse esitasin ning lahkumise põhjustest kaitseministrile rääkisin. Nendes ei ole mitte midagi muutunud ja seetõttu ma ei plaani varem lahkuda,“ ütles Salm ERR-ile esmaspäeva ennelõunal, olles kohtunud kaitseminister Hanno Pevkuriga.

Kantsler selgitas, et otsusel mitte lahkuda kiirustades on väga pragmaatilised põhjused.

„Nimelt ma arvan, et minu kätte on kogunenud piisavalt teadmisi ja kogemusi ning see tuleb detailides uuele kaitseministeeriumi kantslerile üle anda. Ja seda ma kavatsen kindlasti teha. Samuti on mul plaanitud juulikuusse terve rida kohtumisi uue ametisse astuva kaitseväe juhataja kindral Andrus Meriloga, et samamoodi need asjad kõik korralikult üle anda,“ põhjendas ta oma otsust.

Salm tõrjus ühtlasi ka väiteid, justkui oleks tema tegevus kuidagi ajendatud Reformierakonna sisevõitlusest täitmaks erakonna juhi ja peaminister Kaja Kallase tõenäolise Euroopa Liidu ametisse mineku järel tühjaks jääv positsioon.

„Mina seda kommenteerida ei plaani ja kindla peale ei vasta need asjad tõele,“ rääkis ta.

Salm eitas ka seda, justkui oleks tema tegevuse taga solvumine, et minister ei toetanud tema kandidaati - Veiko-Vello Palmi - kaitseväe juhataja kohale ning otsustas esitada sinna Andrus Merilo.

„Ma olen professionaal, ma kindla peale ei ole selle peale solvunud, see on kaitseministri, lõppkokkuvõttes vabariigi valitsuse otsus,“ rääkis ta ning väljendas Merilo suhtes enda usaldust.

Lähemalt saab lugeda ERR-ist.