Peale abieluvõrdsuse annab uus seadus samasoolistele paaridele lapsendamise ja pärimise puhul samad õigused, vahendas Reuters.

Seadus pälvis peaaegu kõigi ülemkoja liikmete toetuse ja nüüd saadetakse see heakskiidu saamiseks kuningale. Abieluvõrdsus jõustub pärast heakskiidu saamist seadusena 120 päeva möödudes.

Märtsis kiitis eelnõu heaks parlamendi alamkoda, kus kohal viibinud 414 rahvasaadikust toetas eelnõu 399, vastu oli kümme. Eelnõu poolt olid kõik suuremad Tai parteid.

LGBTQ+-pooldajad nimetasid seda suureks sammuks, sest see muudab Tai esimeseks Kagu-Aasia riigiks, mis kehtestab abieluvõrdsuse. Aasias ollakse kolmas riik: Taiwan seadustas samasooliste abielu 2019. aastal ja Nepal 2023. aastal.

Aktivistid eeldavad, et esimesed pulmad peaksid toimuma juba selle aasta oktoobris. „Olen kindel, et eelnõu võetakse vastu,“ ütles LGBTQ+-aktivist Siritata Ninlapruek AFP-le.

Tänane hääletus oli kulminatsioon aastatepikkusele kampaaniale ja nurjunud katsetele võtta vastu võrdseid abieluseadusi. Kuigi see samm on saanud rahva seas palju toetust, pooldab suur osa budistliku enamusega Taist endiselt traditsioonilisi ja konservatiivseid väärtusi.