Prantsusmaa paremäärmuslik partei Rahvusliikumine on vaikselt oma kodulehelt eemaldanud osa oma kaitsepoliitika plaanist. Kustutatud on osad, mis soovitasid süvendada diplomaatilisi suhteid Venemaaga, peatada koostööprojektid Saksamaaga ja lahkuda NATO integreeritud sõjalisest juhtimisest, vahendas Poltiico.

Kustutatud ettepanekud pärinesid Marine Le Peni 2022. aasta presidendivalimiste programmist. Tollal oli tema partei koostanud 17 erinevat brošüüri, milles kirjeldati ettepanekuid kõigis poliitikavaldkondades. Veebilehel on praeguseks alles 16 brošüüri, sest kaitsealane brošüür eemaldati veebilehelt mõni aeg pärast 11. juunit.

Programmis oli partei propageerinud kaugenemist Washingtonist ning toetanud püüdlusi Moskvaga suhelda. Märkides, et USA ei käitu alati Prantsusmaa liitlasena, tehti Le Peni partei programmis 2022. aastal ettepanek otsida liitu Venemaaga teatud küsimustes, sealhulgas Euroopa julgeolek ja terrorismivastane võitlus.

Dokumendis tehti ka ettepanek lõpetada koostööprojektid sõjalises sektoris Saksamaaga, arvestades „sügavat ja lepitamatut doktrinaalset, operatiivset ja tööstuslikku lahknemist Berliiniga“.

Viimastel kuudel on Rahvusliikumine leevendanud mõningaid vastuseisu tekitanud hoiakuid, et laiemale hulgale valijatele meelepärane olla.

Rahvusliikumise pressiesindaja ütles Politicole, et partei juht Jordan Bardella tutvustab lähipäevil nende partei programmi, sealhulgas ka kaitseplaani.