Las Vegase politseijaoskond oli parajasti otsingu- ja päästeoperatsioonil, kui nad märkasid kõrget ristkülikukujulist peegeldavat skulptuuri Nevada kõrbes asuva matkapiirkonna Gass Peaki lähedal, vahendab BBC.

Jaoskond jagas oma leidu sotsiaalmeedias. „Me näeme palju veidraid asju, kui inimesed matkavad, näiteks ei ole ilmaks valmistunud, ei too piisavalt vett... aga vaadake seda,“ kirjutasid nad.

Nevadas asuv monoliit on sarnane teistele mõistatuslikele monoliitidele, mis ilmusid erinevatesse kohtadesse üle maailma 2020. aastal.

Neli aastat tagasi leidis samataolise skulptuuri esmakordselt kopteripiloot Utahi kõrbest, kuid paar päeva hiljem see kadus. Seejärel leiti neid ka Rumeeniast, Californiast ja La Manche’i väina Wighti saarelt.

Märtsis ilmus Walesi künka otsa veel üks monoliit. Vaatlejate sõnul ei andnud monoliit ühtki vihjet selle kohta, kes võis selle sinna paigutada.

Spekuleeritakse selle üle, kes võib nende taga olla. Mõned arvavad, et need võivad olla osa kunstiinstallatsioonist. Seni pole keegi monoliite ja nende püstitamist omaks võtnud.