Kohtumisel informeeriti Reformierakonna ladvikut 1,6 miljardilise laskemoona teemal, märkis peaminister ühisintervjuus ajakirjanikele.

Erakonna juhatuse ja fraktsiooni koosoleku järel toonitas Kaja Kallas nii palju, et laskemoona ostuks 1,6 miljardi euro leidmisel tuleb silmas pidada nii ambitsioone riigieelarve miinuse vähendamisel, koalitsioonipartnerite seisukohti kui ka erinevate valdkondade vajadusi.

„Miks teeme neid otsuseid kogumis, on sel põhjusel, et kõiki valdkondi tuleb võrdselt arvestada,“ sõnas Kallas, kuid toonitas, et riigikaitse on olnud prioriteet ning jääb selleks ka edaspidi.

Mis saab aga Kaja Kallase kandidatuurist euroliidu välisasjade kõrge esindaja kohale?

Seda ei tea enne 28. juunit keegi, märkis Kallas.

„Olen äärmiselt skeptiline,“ vastas Kallas küsimusele, mis puudutas tema tunnetust oma väljavaadete suhtes ametikoht enesele napsata. „Olen olnud kogu aeg skeptiline. Selle otsuseni on üheksa päeva, palju võib juhtuda.“

Kallas viskas Euroopa Liidu juhtidega kohtumisel sekka ka väikese nalja.

„Mis seal juhtus mõneti ka minu üllatuseks, oli see, kui kõrgelt mind peaministrid hindavad laua taga. Ütlesin, et te pole Eesti ajakirjandust lugenud,“ muheles peaminister ajakirjanike ees.

Mis puudutab tõika, et Kallase uus ametikoht euroliidu tipus tähendaks valitsuse laialisaatmist ja ka juhivalimisi Reformierakonnas, on veel vara mingeid ennustusi asjade arengu kohta teha, leidis Kallas.

„Uus päev, uus mure. Tegeleme asjadega nende tekkimise järjekorras,“ sõnas ta lõpetuseks.