„Tartu on meie elus liiga episoodiliselt, ta koht, roll, inimesed ja panus on palju suurem, kui Eesti ajakirjandus, pisukeste eranditega, suudab peegeldada,“ selgitab Soonvald.

„Tahame vähemalt Delfi Meedia väljaannetes seda ebaõiglast olukorda parandada. Läheme Tartusse ja tutvustame ennast neile, kes meie sisu ulatust, sügavust ja mahtu veel ei tea. Aga paneme kõrva vastu ka Tartu linna, inimesi ja tegevusi, et neist üle Eesti rääkida. Tuleme, et luua veel tugevamad suhted Tartu kui kultuuri-, tasakaalu-, haridus- ja soojuse pealinnaga.“

Delfi programm on kirju ja sisaldab üksjagu Tartu erisisu. Näiteks Delfi Ärilehel on plaanis avaldada lugu Tartu uusarendustest nn kuldses ringis ja Oma Maitse ajakirjal ilmuvad toidukohtade soovitused.

Kroonika sukeldub Tartu ööellu ja küllap saavad esile toodud ka põnevamad vaba aja veetmise kohad.

Kindlasti on põnev jälgida teisipäevast podcast’ide päeva, mil Reakoja platsil suurel laval salvestatakse suisa kaheksa eri podcast’i! Lugejatega kohtuma tulevad nii Eesti Naine kui ka venekeelne Delfi, Pere ja Kodu teeb lastele näomaalinguid, Tervis Pluss kutsub orienteeruma ja Maaleht mälumängule ajusid ragistama.

Ajakirjandusest ja isikliku elu ristumisest räägivad Ekspressi ajakirjanikud.

Erilise muhedusega võlub Naiivis toimuv Ekspressi Disko, kus plaate keerutab ei keegi muu kui legendaarne Siim Nestor. Kroonika pidu toimub aga klubis Maasikas.

Igal tööpäeval ilmuv Delfi „Tartu erisaade“ lahkab koos Delfi peatoimetaja Urmo Soonvaldi ja külalistega üht Tartu küsimust, mis huvitab kogu Eestit.

Delfi nädal langeb kokku paljude Tartu 2024 suursündmustega: Genialistide kontsert, autovabaduse puiestee avamine, Bryan Adamsi kontsert ja Lõuna-Eesti ralli. Seega oleme Tartus ajal, kui linn on täis elu, inimesi ja põnevaid sündmusi.

Esmaspäev

1. juuli

Delfi „Tartu erisaade“

Delfi spordifilmide õhtu:

Kl 18 spordimuuseumis, Delfi spordifilmide vaatamine „Lõvide vennaskond“

Teisipäev

2. juuli

Delfi „Tartu erisaade“

Delfi Tasku podcast’ide live Tartu Raekoja platsi laval

Tarmo Paju, Peep Pahv ja Jaan Martinson räägivad spordist ausalt, otsekoheselt ja ilustamata.

Vilja Kiisler usutleb külalisi aktuaalsetel teemadel. Külas on linnapea Urmas Klaas.

Delfi Tasku podcast’ide salvestused Loore spordibaaris

Kl 14 „Pere ja kodu podcast

Külas Merlin Miido pere, et rääkida tema poja Harri rallikrossi sõitmisest.

Saatejuht Ida Isabel Kert

Kroonika „Tähetund’’ keskendub igas saates ühele tuntud persoonile, kelle tegemised on aastate jooksul silma paistnud ning kes jagab selles tähesäras oma suurimaid võite ja katsumusi. Saatejuht on Kerli Kivistu.

Ajakirja Eesti Naine podcast’is „Iga naine on lugu“ uurib saatejuht Ingrid Peek inspireerivate naiste elu, maailmavaadet ja lugusid.

„Päevakord“ on tasakaalukas arvamussaade – vajaduse korral kiidetakse Reformierakonda ja laidetakse Keskerakonda ning vastupidi. Sest kunagi ei ole keegi piiritult hea ega jäägitult halb. Greete Lehepuu ja Urmas Jaagant Eesti Ekspressist ning Hindrek Riikoja Maalehest on Eesti elu kõigis tahkudes iga päev küünarnukkideni sees, räägivad inimestega ning teavad, miks on asjad just nii läinud või kuidas minema hakkavad. Sestap võetaksegi igal reedel kokku olulisemad juba juhtunud asjad ja vaadatakse alati ette ka järgmisse nädalasse. Sest me kõik väärime teadmist, miks asjad on just nii ja kuidas saaks paremini.

Eesti Naise „Suhtejutud“ on saade romantikast ja sellest, kuidas olla paarisuhtes edukas. Intrigeerivatel teemadel arutlevad ajakirja Eesti Naine peatoimetaja Heidit Kaio ja Mihkel Tepp.

Kolmapäev

3. juuli

Delfi „Tartu erisaade“

1. Avalik juhtkirja koosolek / juhtide koosolek

2. Tervis Pluss x Seiklushunt orienteerumispäevak!

Ära jäta võimalust kasutamata ja tule avasta Tartut koos Tervis Plussi ja Seiklushundiga! See on suurepärane võimalus veeta aktiivne päev värskes õhus, õppida tundma Tartut uuel ja põneval moel ning kohtuda teiste orienteerumishuvilistega.

Kl 17 Eesti Ekspressi „Vaba sõna“ Raekoja platsi laval, TARTU eri – Sulev Vedler, Tarmo Vahter, Holger Roonemaa

Lisaks saavad sõna noored ajakirjanikud.

Kl 18 Maalehe mälumänguturniir Registreeri oma võistkond ka mängule! Seda saab teha siin!

Neljapäev

4. juuli

Delfi „Tartu erisaade“

Kl 16.30 Eesti Naine lugejaga kohtumise sari Lutsu raamatukogus

Kl 17 RUS Delfi – kohtumine lugejaga Puškini koolis

Reede

5. juuli

Delfi „Tartu erisaade“

Delfi ERC, Delfi Spordi stuudio Otepääl

Vaata kõiki rallilugusid siit! (Pileteid saab siit!)

Õhtul toimub suur Genialistide kontsert.

Kroonika esitleb: pidu klubis Maasikas

Delfi öine kajastus Tartust

Laupäev

6. juuli

Autovabaduse puiestee avamine

Anne & Stiil – „Sa meeldid mulle“ on Anne & Stiili uus suvine saatesari, milles küsime Eesti inimestelt, kus nad oma kaaslasega kohtusid, milline oli siis esmamulje ja kuidas suhet värskena hoida.

Eesti Ekspressi Areeni disko Naiivis, autovabaduse puiestee avamise ametlik jätkupidu (DJ Siim Nestor ja Kristopher Luigend)

Delfi ERC, Delfi Spordi stuudio Otepääl

5MIINUST ja Puuluup annavad juulis Elva keskväljakul adrenaliinirohke kontserdi, loe Kroonikast!

Pühapäev

7. juuli

Autovabaduse puiestee avamine

Pere ja Kodu – Autovabaduse puiesteel Delfi logoga kasvuhoones näomaalingud

Delfi ERC Delfi Sport, stuudio Otepääl

Bryan Adamsi kontsert lauluväljakul