Hinduja perekonda süüdistatakse ekspluateerimises ja inimkaubanduses. Pere väärtus on hinnanguliselt 43,8 miljardit eurot, vahendab BBC. Nende vastu esitatud süüdistused on seotud pere tavaga importida Indiast teenijaid laste ja majapidamise eest hoolitsemiseks.

Eelmisel nädalal jõuti rahalisele kokkuleppele ekspluateerimise osas, kuid nad on endiselt kohtu all inimkaubanduse süüdistuste eest, mida perekond eitab.

Väidetavalt võtsid Prakash ja Kamal Hinduja koos poja Ajay ja tema naise Namrataga töötajatelt passid, maksid neile 18-tunniste tööpäevade eest 7,45 eurot ja ei lubanud neil ilma loata majast lahkuda, mida saab pidada inimkaubanduseks.

Sel nädalal võrdles üks Genfi kuulsaimaid prokuröre Yves Bertossa teenijate palku ja summat, mida perekond väidetavalt aastas oma koerale kulutab, mis on pea 9300 eurot.

Hinduja perekonna advokaadid ei eitanud konkreetselt süüdistusi madala palga kohta, kuid ütlesid, et palku tuleb vaadelda vastavalt kontekstile. Nad märkisid, et töötajad said majutust ja toitu. Vaidlustati ka pikkade tundide süüdistust. Üks kaitsja väitis, et perekonna lastega filmi vaatamist ei saa tegelikult tööks nimetada.

Mõned endised töötajad tunnistasid Hindujade eest ja kirjeldasid neid kui sõbralikku perekonda, kes kohtlesid oma teenijaid väärikalt.