Vabariiklasest kuberner Jeff Landry allkirjastas kolmapäeval meetme, mis kirjeldab piibli kümmet käsku kui „meie osariigi ja riigi valitsuse alusdokumenti“, vahendab CNN.

Õigusaktiga pannakse täpselt paika seegi, millised peavad klassiruumidesse riputatavad plakatid olema. Seadus nõuab, et plakatil oleks suures, hõlpsasti loetavas kirjas kümme käsku. Samuti peab tekst olema kesksel kohal. Plakati suurus peab olema 28 x 35,5 cm. Peale kümne käsu tuleb plakatile kontkesti selgitamiseks lisada lõik, mis ütleb, et need reeglid „olid peaaegu kolm sajandit Ameerika rahvahariduse silmapaistev osa“.

Landry ütles eelnõu allkirjastades, et see on üks tema lemmikutest. „Kui soovite austada õigusriiki, peate alustama algsest seadusest, milleks oli Moosese seadus. … Ta sai oma käsud jumalalt,“ ütles kuberner.

Eeldatavasti vaidlustavad selle seaduse kodanikuühendused, mis väidavad, et seadus läheb vastuollu USA põhiseadusega, mis näeb ette riigi ja kiriku lahusust.

Plakatid peavad olema väljas kõigis riigi rahastatud koolide klassiruumides 2025. aastaks. Plakatite tasu riiklikult ei hüvitata.

Sarnaseid ettepanekuid on hiljuti välja käinud ka teised vabariiklaste juhitud osariigid, sealhulgas Texas, Oklahoma ja Utah.