Politico teatel hoiatas Hezbollah’ rühmituse juht Hassan Nasrallah kolmapäeval tehtud telepöördumises Küprost, et nad käsitlevad sõjaaktina, kui riik peaks andma Iisraeli vägedele loa kasutada oma sõjalist infrastruktuuri Hezbollah’ sihikule võtmiseks.

„Ka Küpros osaleb selles sõjas, kui ta avab oma lennujaamad ja baasid Iisraeli vägedele,“ ütles Nasrallah vaid päev pärast seda, kui Iisrael hoiatas Iraani toetatud sõjalist rühmitust. Ta lisas, et kui laiem piirkondlik konflikt peaks puhkema, võitleks Hezbollah ilma reegliteta, vahendas CNN.

Hezbollah’ juhi kommentaar oli esimene kord, mil ta ähvardas Euroopa Liidu liiget Küprost, mis asub Liibanonist ligikaudu 200 kilomeetri kaugusel ja mis on 2014. aastast korraldanud Iisraeliga ühiseid sõjalisi õppusi.

„Küpros ei seo end sõjaliste konfliktidega ja positsioneerib end pigem lahenduse kui probleemi osasse,“ vastas Küprose president Nikos Christodoulides ähvardusele.

Iisraeli sõjaväe pressiesindaja hoiatas esmaspäeval, et piirkond on „laiema eskalatsiooni äärel, millel võivad olla laastavad tagajärjed“.

Pinged Hezbollah’ ja Iisraeli vahel on kasvanud pärast 7. oktoobri Hamasi rünnakuid ja sellele järgnenud Iisraeli kaitsejõudude sõjalist agressiooni Gazas. Viimastel nädalatel on nende kahe vaheliste piiriüleste rünnakute intensiivsus kasvanud, tekitades muret täiemahulise sõja väljavaate pärast.