Kara-Murza saadeti Omski paranduskolooniast kuueks kuuks ühte Venemaa kõige kõrgema tasemega vanglasse, vahendab raadio Vaba Euroopa. Kara-Murza advokaadi Vadim Prohhorovi sõnul tuleb tal karistust kanda kambritüüpi kongis, mida kasutatakse selleks, et järjepidevad režiimirikkujaid teistest vangidest eraldada.

Talle määratud kuus kuud on maksimaalne seadusega lubatud karistus.

Advokaadi sõnul määrati Kara-Murzale selline karistus, sest ta ei hoidnud mitu sekundit käsi selja taga, ehkki administratsiooni hinnangul oleks ta pidanud seda tegema. Prohhorov märkis, et uued kinnipidamistingimused võivad Kara-Murza kehva tervise tõttu ohustada tema elu.

Kara-Murza kannab Venemaal 25-aastast karistust süüdistatuna riigireetmises, koostöös soovimatu organisatsiooniga ja Vene armee kohta valeandmete levitamises. Venemaa ja Suurbritannia kodakondsusega Kara-Murza on hukka mõistnud Venemaa sõja Ukrainas ja teinud lobitööd Moskva-vastaste sanktsioonide nimel.

Tema naine Jevgenia väljendas muret Kara-Murza elu pärast, kui Arktika paranduskoloonias sai surma Venemaa tuntuim opositsioonitegelane Aleksei Navalnõi.