Lõuna-Korea mõistis neljapäeval hukka Venemaa ja Põhja-Korea kokkuleppe, mis lubas sõja korral vastastikust kaitseabi, ning teatas, et nad kaaluvad muuta oma poliitikat Ukraina sõjalise abistamise küsimuses. Siiani ei ole Lõuna-Korea Ukrainat relvadega varustanud.

Lõuna-Korea presidendi administratsioonist tuli vastav kommentaar mõni tund pärast seda, kui Põhja-Korea riigimeedia oli avaldanud Kim Jong-uni ja Vladimir Putini kolmapäeval Pyongyangis toimunud tippkohtumisel saavutatud kokkuleppe üksikasjad.

Lõuna-Korea presidendi Yoon Suk Yeoli kantselei mõistis lepingu hukka ning nimetas seda ohuks Lõuna-Korea julgeolekule ja ÜRO julgeolekunõukogu resolutsioonide rikkumiseks. Lõuna-Korea hoiatas, et sellel on negatiivsed tagajärjed Lõuna-Korea ja Venemaa suhtele.

Areneva relvaekspordi ja hästi varustatud sõjaväega Lõuna-Korea on andnud Ukrainale humanitaarabi ja muud toetust ning liitunud ka USA juhitud Moskva-vastaste majandussanktsioonidega. Kuid Lõuna-Korea ei ole Ukrainale relvi tarninud, viidates pikaajalisele poliitikale mitte tarnida relvi aktiivselt konfliktis osalevatele riikidele.