Kohaliku raudtee-ettevõtte teatel olid kaubarongil mõned töötajad ja see vedas 1346 tonni vaske. Teine rong tegi kiiruskatset ning selle pardal oli 10 töötajat.

Sündmuskohal salvestatud kaadritel on näha üht vagunit, mis on mitu meetrit kõrgele õhku tõusnud, täpselt teise rongi kohale. Turvakaamera salvestistel oli näha, kuidas rongid põrkasid suurel kiirusel kokku. Hetkel pole selge, miks ei teavitatud katsesõidul olnud rongi kaubarongi lähenemisest.

Tšiili politsei teatel tegeletakse juhtumi uurimisega, et selgitada välja kokkupõrke põhjus. Võimud pidasid ülekuulamiseks kinni proovirongi juhi ja raudteeoperaatori, keda süüdistatakse hoolimatus tapmises.

„Peame välja selgitama põhjused ja võtma vastavad meetmed,“ ütles transpordiminister Juan Carlos Muñoz Associated Pressile.

Võimud tuvastasid, et kaks hukkunut olid kaubarongi meeskonnaliikmed. Vigastada sai üheksa inimest, sealhulgas neli Hiina kodanikku, kes juhtisid katserongi. Meditsiinitöötajate teatel on haiglaravil kuus inimest, nende hulgas üks intensiivravi osakonnas.

Viimastel päevadel on Tšiilit tabanud tugevad vihmasajud põhjustanud üleujutusi, mis on uputanud sadu maju ja sundinud evakueeruma tuhandeid inimesi. Kokkupõrke ajal oli vihmasadu leevenenud ja arvatakse, et see ei mänginud rolli õnnetuse toimumises.