Putin kinkis Kimile teise Venemaal toodetud Auruse limusiini, Putinit nähakse selle sõidukiga sageli ringi sõitmas. Ta näitas sõidukit Kimile, kui viimane külastas Venemaad 2023. aastal. Mitu kuud pärast kohtumist sai Kim Kremli loal oma esimese Auruse, vahendab CBS News.

Põhja-Korea riigimeedia edastatud kaadritel oli näha riigipäid vaheldumisi juhtimas Kimi uut limusiini.

Arvatakse, et Kim on autoentusiast ja tal on luksuslike välismaiste sõidukite kollektsioon. Teda on nähtud sõitmas Maybachi limusiini, mitme Mercedese, Rolls-Royce Phantomi ja Lexusega, vahendab BBC.

Lisaks Aurusele kinkis Putin Kimile ka teeserviisi ja ohvitseri noa, teatas Putini kõrgeim välisnõunik Juri Ušakov.

Ušakov avaldas Vene riigimeediale, et ka Kim tegi Putinile „väga häid kingitusi“, mis hõlmas Venemaa liidrit kujutavaid kunstiteoseid. Lisaks teatas Põhja-Korea riigimeedia (KCNA), et Kim kinkis oma kolleegile kaks Pungsani koera. Pungsani koeri kasvatatakse riigi põhjaosas jahiloomadena, kirjutas Reuters.

Putin ja Kim vaatasid Pungsani koeri.

Ühtsuse näitamine toimub ajal, mil mõlemad riigid seisavad silmitsi rahvusvahelise isolatsiooniga. Sidemed kahe riigi vahel on viimastel aastatel tihenenud, eriti pärast Venemaa täiemahulist sissetungi Ukrainasse.

Kohtumisel sõlmisid osapooled lepingu, mis kohustab mõlemat riiki sõja korral teisele viivitamatult abi pakkuma, teatas KCNA.