Lõuna-Korea kutsus reedel välja Venemaa suursaadiku, et näidata pahameelt Venemaa ja Põhja-Korea vahel sõlmitud uue kaitsepakti vastu.

Reedel avaldas Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni õde ebamäärase kättemaksuähvarduse, pärast seda kui Lõuna-Korea aktivistid lennutasid üle piiri õhupallid, mis kandsid Pyongyangi-vastaseid propagandalehti.

Lõuna-Korea sõjavägi teatas, et nad pidid taas laskma piiril hoiatuslaske, sest viimase kahe nädala jooksul on Põhja-Korea sõdurid kolm korda ilma loata piiri ületanud.

Lõuna-Korea asevälisminister Kim Hong-kyun ütles Venemaa suursaadikule Georgy Zinovjevile, et Venemaa sõjaline toetus Põhja-Koreale kahjustab Lõuna-Korea julgeolekut ning sellel on paratamatult negatiivne mõju Souli ja Moskva suhetele, vahendas Reuters.

Lõuna-Korea välisminister Cho Tae-yul ja USA välisminister Antony Blinken mõistsid Põhja-Korea ja Venemaa vahelise lepingu hukka ja pidasid seda tõsiseks ohuks piirkondlikule rahule ja stabiilsusele, teatas Souli välisministeerium oma reedeses avalduses.

USA kaalub viise, kuidas reageerida Venemaa ja Põhja-Korea ohule rahvusvahelisele rahule ja stabiilsusele, edastas ministeerium Blinkeni sõnu.

Cho rääkis telefonis ka Jaapani välisministri Yoko Kamikawaga ning mõlemad väljendasid ministeeriumi teatel tõsist muret Moskva ja Pyongyangi vahelise lepingu pärast.