Neljapäeval ärijuhtidega kohtunud Bardella ütles, et soovib peaministrina vähendada Prantsusmaa panust EL-i eelarvesse kahe-kolme miljardi euro võrra, vahendas Euractiv. Erakorraliste valimiste eel arvamusküsitluste tipus olev Bardella sõnas, et pole mingit põhjust, miks peaks paluma kõigil kulusid kärpida ja samal ajal mitte nõudma EL-i tegevuskulude kärpimist.

Prantsusmaa rahaline panus EL-i on suuruselt teine, moodustades ligikaudu 18,5%. Bardella pakutud kärbe oleks 10–15% Prantsusmaa tänavusest panusest, mis on 21,6 miljardit eurot.

„Mida vähem me EL-ile anname, seda rohkem saame raha suunata Prantsusmaa tegelikule majandusele,“ kuulutas ta. Siiski lubas ta garanteerida EL-i ühise põllumajanduspoliitika, millest Prantsusmaa on suurim abisaaja.

EL-i tänavune eelarve on 189,4 miljardit eurot. Muu hulgas kasutatakse seda raha Ukraina toetamiseks, immigratsiooni- ja piirikontrolli küsimustega tegelemiseks ning humanitaarabiks. Ligi kaks kolmandikku eelarvest on seotud bloki ühtekuuluvuspoliitikaga ja ühise põllumajanduspoliitikaga.