„Pärast kaheksat massilist vaenlase rünnakut elektrisüsteemile alates märtsist on olukord energiasektoris endiselt keeruline,“ kirjutas ministeerium avalduses. Sellest tulenevalt hakkab tarbijatele kehtima tunnipõhine elektrikatkestus.

Öösel toimunud rünnak Ukraina energiataristu vastu oli juba teine sel nädalal. Pommitamise tulemusena sai viga kaks Zaporižžja piirkonna energeetikatöötajat, kes viidi haiglasse.

Viimastel kuudel on Venemaa vahetanud rünnakute taktikat. Nimelt olid varasemalt nende sihtmärgiks elektrialajaamad, kuid Ukraina suutis neid kiiresti remontida. Nüüd rünnatakse elektrijaamu.

Taolised rünnakud on hävitanud olulise osa elektritootmisest mitmes Ukraina piirkonnas, mis on tekitanud riigis energiakriisi. Elanike ja ettevõtete elektrivarustuse häired on muutunud üha tavalisemaks.

EL-i riigid kiitsid reedel heaks kuni 1,4 miljardi euro suuruse sõjalise abi Ukrainale, mis saadakse Venemaa külmutatud varade tuludest, teatasid neli diplomaati Politicole. Tõenäoliselt teatatakse abist avalikult esmaspäeval Luksemburgis toimuval EL-i välisministrite kohtumisel.

Jaga
Kommentaarid