PPA operatiivjuht Ivo Utsar rääkis Delfile, et Koidula piiripunktis on võrreldes eilsega olukord stabiilsem. „Jalakäijate piiriületus on sujuv ja järjekordasid ei ole tekkinud. Sõiduautode järjekorras on umbes 20 autot ootamas, ooteaeg umbes kaks tundi. Veoautode ootejärjekord on umbes 11 tundi,“ märkis ta.

Luhamaa piiripunktis Utsari sõnul jalakäijate järjekorda ei ole. „Sõiduautosid on järjekorras umbes 100 ja nende ootejärjekord on 15 tund. Veoautodele järjekorda ei ole.“

Narva piiripunt oli täna Eestisse sisenemiseks kell 9.30-12.30 suletud. Vene poolelt ootas Eestisse tulekut umbes 100 inimest. „Hakkame inimesi piirikontrolli lubama kell 12.30,“ ütles Utsar. „Eestist väljuv suund on jätkuvalt homse hommikuni suletud.“

Narva piiripunkt avatakse Eestist väljuval suunal taas esmaspäeval kell 7 hommikul.

PPA soovitab kõigile tungivalt Venemaad mitte külastada. „Meil on valmisolek kõigi piiripunktide viivitamatuks sulgemiseks ning kui meil peaks olema vajadus seda teha, on tagasi Eestisse saamine äärmisel keeruline,“ märkis Utsar.

Narva piiripunkti sulgemine tekitas tungi teistele piiripunktidele

Reedel teatas PPA, et sulgeb Venemaa tegevuse tõttu nädalavahetuseks Narva piiripunkti väljuval suunal. Sellest tulenevalt muutus olukord raskemaks Luhamaa ja Koidula piiripunktides.

Inimeste soov piir ületada oli erinev - kes läks reisile, kes tööle.

Laupäeva lõunal oli Luhamaal autode ootejärjekord 16 tunni pikkune ning Koidulas kuue tunni pikkune. Õhtuks oli piiriületus sujuvam – Koidulas Eesti poole peal jalakäijate järjekorda ei olnud ning sõiduautode ootejärjekord oli umbes 8-10 tundi. Luhamaal olid samuti järjekorrad lühemad, kella 20 paiku oli piiriületust Eesti poolel ootamas umbes 20 inimest ja autode ootejärjekord oli umbes 13 tundi.