Vene parlamendi kaitsekomisjoni esimees Andrei Kartapolov ütles riiklikule uudisteagentuurile RIA, et kui ähvardused Venemaa vastu suurenevad, võib riik tuumarelva kasutamiseks ette nähtud otsustamise aega muuta. „Kui näeme, et väljakutsed ja ohud suurenevad, tähendab see, et saame (doktriinis) midagi parandada, mis puudutab tuumarelvade kasutamise ajastust ja otsust, kuidas neid kasutada,“ ütles Kartapolov.

Kartapolov ütles samas, et tuumadoktriini konkreetsetest muudatustest on veel vara rääkida.

Ka Venemaa president Vladimir Putin on viimasel kuul mitmel korral öelnud, et Venemaa võib muuta oma ametlikku tuumadoktriini, mis sätestab selliste relvade kasutamise tingimused, vahendab Reuters.

Putin ütles sel kuul, et Venemaal pole Ukrainas võidu kindlustamiseks vaja tuumarelvi kasutada, kuid ta lisas, et et ei välista muudatusi Venemaa tuumadoktriinis. Reutersi järgi on selline samm vajalik, et kindlustada Venemaa eliidi karmima liini pooldajate poolehoidu. Nemad usuvad, et Putin peaks suutma tuumaeskaleerumisel kiiremini tegutseda.

Venemaa 2020. aasta tuumadoktriin paneb paika, millal riigi president võib tuumarelva kasutamist kaaluda. Dokumendi järgi võib selliseid relvi kasutada üldiselt vastusena rünnakule, kus kasutatakse tuuma- või muid massihävitusrelvi või tavarelvi, aga ka sellisel puhul, mil „riigi olemasolu on ohus“.