PPA operatiivjuhi Ivo Utsari sõnul on politsei pühadel turvalisust tagamas tavapärasest suuremate jõududega. „Pöörame enam tähelepanu liiklusele ja avaliku korra tagamisele,“ sõnas Utsar.

Eilne ööpäev, 22. juuni möödus politseile töiselt. „Kontrollisime eile ühtekokku 5 495 sõidukijuhi kainust, neist 25 olid alkoholi tarvitanud. Registreerisime ka 32 kiiruseületamist. Kainenema toimetasime 32 inimest. Registreerisime 45 perevägivalla juhtumit. Toimus ka kuus liiklusõnnetust,“ jagas Utsar kurvaks tegevaid numbreid.

Lisatööd tekitavad politseile erinevad avalikud üritused. Näiteks eile Rae vallas toimunud jaanitulel osales Utsari sõnul rohkem inimesi, kui korraldaja oli arvestanud, mistõttu tekkis segadus liikluses ja turvalisuse küsimustes. „Politsei oli korraldajale abiks, et üritusel kõik sujuks. Õnneks suuremaid vahejuhtumeid ei esinenud,“ ütles Utsar.

Enim olid aga väljakutsed seotud alkoholiga.Paraku tarbitakse pühadel enam alkoholi ja kõik inimesed ei suuda sellega piiri pidada ning hakkavad ohtlikult käituma – istuvad purjuspäi autorooli või hakkavad teiste inimestega tüli norima,“ rääkis Utsar.

Näiteks teatati eile õhtul veidi pärast kella kaheksat õhtul, et Saare vallas Pihtla külas jaanitulel ähvardas alkoholijoobes mees tekkinud konflikti käigus oma venda noaga. „Õnneks kannatanu arstiabi ta ei vajanud ja politsei pidas ründaja kinni,“ ütles Utsar.

Operatiivjuht rõhutas, et igal ühel lasub vastutus, et tänavused jaanid mööduksid turvaliselt. „Pidustustel tuleb hoida meel kaine ja konflikte lahendada kaine peaga. Samuti on väga oluline, et teised inimesed märkaksid ohtlikke olukordi ja julgeksid kutsuda abi.“

Politsei tuletab meelde, et kui märkad inimest, kes on endale või teistele ohtlik, siis helista 112 ja kutsu abi enne, kui midagi halba juhtub.

Kui kuuled naabrite juures helisid, mis viitavad kodusele vägivallale, siis kutsu kohe politsei. Pühade ajal on lähisuhtevägivalla juhtumeid tavalisest rohkem ja ohvritel ei ole sageli võimalik ise abi kutsuda.