Aastaid Scoutspataljonis teeninud Jääger on kolmas Ukraina sõjas hukkunud Eesti kodanik.

42-aastane Martin Jääger hukkus Postimehe andmetel lahingus Harkivi ja Luhanski oblastite piiril Kupjanski-Svatove suunal Raihorodka küla lähedal. Ta kuulus Ukraina armee kuulsasse kolmandasse ründebrigaadi, mis osaleb praegu ränkades kaitselahingutes Borova linnast ida suunas, kirjutas ajaleht.

„Martinil oli hästi suur kogukond Ukrainas tekkinud selle aasta ajaga, mis ta seal oli. Selle aja jooksul oli ta nii vabatahtlikus humanitaarabi organisatsioonis, tõi haavatuid rindelt ära ja siis nüüd ka sõdis Azovi ridades,“ rääkis Jäägeri sõber Erik Tikan ERRile. „Martin suutis kõiki oma oskuseid väga hästi ära kasutada, nii meditsiinilisi oskuseid kui ka sõduri oskuseid lahingus.“

„Minu jaoks oli Martin eelkõige hea sõber ja kamraad, koos olime ka missioonil käinud ja paar korda ka Ukrainas koos olnud. Ta oli hästi lõbus inimene, tegi väga palju nalja,“ kirjeldas Tikan. „Tema jaoks oli vendlus väga tähtis. Üks tema eesmärke Ukrainas oli eestlaste üksus teha. Ta otsis veel eestlasi, kellega koostööd teha. Ta oli väga hea kambavaimuga inimene.“

Avaldame Jäägeri lähedastele sügavat kaastunnet.

Lahkunud tulid kõik Scoutspataljoni ridadest

2023. aasta 30. septembril hukkus Donetski oblastis Lõmani linna lähedal Vene armee droonirünnakus 29-aastane Eesti vabatahtlik sõdur Tanel Kriggul. Tema armeekutsung ukrainlaste juures oli „Stinger“, mis tähendab herilast, kes nõelab kiirelt.

Tanel Kriggul liitus Scoutspataljoniga 2017. aastal. Ta teenis algul lahingtoetuskompaniis miinipildujarühmas laadurina, seejärel abisihturi, sidemehe ja arvestajana. Kahel korral välisoperatsioonidel (Afganistanis) osalenud Kriggul lahkus Scoutspataljonist omal soovil 2022. aasta detsembris.

2023. aasta märtsis hukkus esimese eestlasena Ukrainas Donetski oblastis Bahmuti lähedal suurtükitules endine Eesti kaitseväe ohvitser Ivo Jurak. Mees võitles seal tunamullu sügisest võõrleegioni koosseisus.

45-aastasena hukkunud Jurak teenis oma karjääri jooksul muu hulgas Scoutspataljoni luureülemana ja vahipataljoni staabiülemana ning oli ka kaitseväe toetuse väejuhatuse staabiohvitser.

Jaga
Kommentaarid