„Kui ma oleksin Põhja-Korea sõjaväe juhtkond, seaksin kahtluse alla valiku saata oma väed kahurilihaks ebaseaduslikus sõjas Ukraina vastu. Ja me oleme näinud, milliseid ohvreid Vene väed toovad,“ vahendab Politico Pentagoni pressisekretäri Pat Ryderi sõnumit.

Eelmisel nädal allkirjastasid Venemaa president Vladimir Putin ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un ulatusliku strateegilise partnerluse lepingu, mis kohustab mõlemat riiki sõja korral teisele viivitamatult abi pakkuma. Leping näeb see ette, et kui ühte riiki tungitakse sisse või seda „sunnitakse sõjaseisukorda“, peab teine viivitamatult kõiki tema käsutuses olevaid vahendeid kasutama sõjalise ja muud laadi abi andmiseks.

Lepingus ei mainita Ukraina sõda ning praeguse info järgi ei saada Põhja-Korea oma vägesid sõdima. Küll aga plaanib Põhja-Korea saata okupeeritud Ukraina aladele oma sõjaväelise inseneriüksuse ülesehitustöid tegema, vahendas Reuters.

Ukraina võimude teatel on veebruari seisuga alla tulistatud vähemalt 20 Põhja-Korea päritolu ballistilist raketti. Washington Posti teatel on Põhja-Korea alates eelmise aasta sügisest Venemaale tarninud üle 11 000 konteineri laskemoonaga.

Jaga
Kommentaarid