„Koos trammiteega loome uueks ka ümbritseva linnaruumi ja ehitame rattastrateegiale vastavad rattateed nii Hobujaama tänava ja Narva maantee ristmikule kui ka Rannamäe teele,“ rääkis abilinnapea Pärtel-Peeter Pere. „Autojuhtide nimel palun neil, kel võimalik, sõita kesklinnas ühistranspordi ja rattaga, sest nii saame vähem ummikuid ja sujuvama liikluse sõiduteedel.“

Tallinna rattastrateegiale vastava rattatee ehitamiseks suletakse 1. juulil Rannamäe tee lõik Väike Rannavärava ja Pika tänava vahel. Rannamäe teel asendatakse olemasolev kahesuunaline sõiduteel olev pop-up rattatee kõnniteest ja sõiduteest eraldatud rattateega Pikast tänavast Mere puiestee poole.

Parendatakse olemasolevate jalg- ja jalgrattateede ühendusi Rannamäe tee, Põhja puiestee ning Kai ja Rumbi tänavate vahel, lisaks korrastatakse projektialas nii haljastust ja tänavavalgustust. Rannamäe tee liiklus on plaanis taastada 28. augustil.

1. juulist muutub liikluskorraldus ka Põhja puiestee ja Mere puiestee ristmiku piirkonnas – kesklinna suunaline liiklus viiakse osaliselt tagasi Mere puiesteele. Kalamaja suunal taastub Mere puiestee ja Põhja puiestee tavapärane liikluskorraldus.

Seoses Vanasadama trammitee ehitustöödega on kuni 31. augustini jätkuvalt ümbersõidul bussiliinid nr 2, 3, 20, 20A, 21, 21B, 41, 41B, 73, 91, 92, 93 ja 96.

Bussiliini nr 2 liikumistee Reisisadama A-Terminali suunal: Suur-Rannavärav, Põhja puiestee, Mere puiestee, Kai tänav. Muudetud liikumisteel tehakse ajutine peatus Linnahall peale Rannamäe tee ja Suur-Rannavärav tänava ristmikku.

Bussiliin nr 3 sõidab Randla suunal mööda Suur-Rannavärava tänavat ja Põhja puiesteed. Muudetud liikumisteel tehakse ajutine peatus Linnahall peale Rannamäe tee ja Suur-Rannavärav tänava ristmikku. Ära jääb peatus Linnahall Põhja puiesteel.

Bussiliinide nr 8 ja 66 liikumistee Äigrumäe ja Priisle suunal: Suur-Rannavärav, Põhja puiestee, Mere puiestee ja Ahtri tänav. Muudetud liikumisteel tehakse ajutine peatus Linnahall peale Rannamäe tee ja Suur-Rannavärav tänava ristmikku.

Bussiliinide nr 20 ja 20A liikumistee Pääsküla jaama ja Laagri aleviku suunal: Reidi tee, Jõe tänav, Narva maantee, Viru ring ja Pärnu maantee. Muudetud liikumisteel tehakse peatused Pronksi ja Hobujaama. Reisisadama D-terminal suunal liiguvad bussid mööda Mere puiesteed Ahtri tänava põhjapoolsesse harusse. Muudetud liikumisteel tehakse ajutine Ahtri peatus Ahtri tänava põhjapoolsel harul ja ajutine peatus Siimeoni. Ära jäävad Pääsküla jaam ja Laagri alevik suunal peatused Siimeoni ja Mere puiestee. Ära jäävad Reisisadama D-terminali suunal Ahtri peatus Ahtri tänava lõunapoolsel harul.

Bussiliin nr 73 sõidab Vana-Lõuna suunal mööda Põhja puiesteed ja Mere puiesteed. Muudetud liikumisteel tehakse ajutine peatus Linnahall Põhja puiesteel vahetult peale pööret Kalasadama tänavalt Põhja puiesteele.

Bussiliinid nr 21, 21B, 41, 41B, 91, 92, 93, 96 sõidavad Balti jaamast väljuval suunal mööda Rannamäe teed Mere puiesteele. Muudetud liikumisteel tehakse ajutine peatus Linnahall Suur-Rannavärava tänaval enne ristumist trammiteega.

Sõiduplaanide, liinide liikumisteede ja peatustega on võimalik tutvuda veebilehel siin.