Esimest korda ajaloos läksid miljonite televaatajate ees vastamisi ametis olev president ja endine president. Väitlus toimus palju varem kui tavaliselt, juba enne erakondade suurkogusid.

Debatt keerles peamiselt immigratsiooni ja majanduse ümber, kuid lühidalt mainiti ka Venemaa-Ukraina ja Gaza sõda. Trump põikles esialgu kõrvale küsimusest, kas ta lepiks Vladimir Putini territoriaalsete nõudmistega, kuid vastas lõpuks eitavalt. Ta jätkas siiski, et sõda tuleb lõpetada ja see lõppeks tema võimule tulles kiiresti – kui Putin enne kogu Ukrainat ei valluta. Samuti poleks sõda tema valitsusajal alanud, sest Putin austab teda.

Biden hoiatas vastuseks, et Putin ei loobu osalise võiduga, vaid tahab kogu Ukrainat ning ei piirdu sellega, vaid hakkab järgmiseks ähvardama Valgevenet ja Poolat. Samuti ründas ta Trumpi selle vaenuliku suhtumise pärast liitlastesse. Trumpi sõnul aga aitasid just tema ähvardused Euroopa kaitsekulusid suurendada.

Gaza teemal väitis Biden, et tema soovitud rahuleppe vastu on ainult Hamas. Iisraelile väljendas ta toetust, kuid ütles, et kindlat tüüpi pomme ei peaks linnades kasutama. Trumpi sõnul soovib hoopis Iisrael sõja jätkumist ja seda tuleb igakülgselt toetada.

CNN-i eksperdid tõdesid pärast debatti, et Biden esines nõrgalt ja väheenergiliselt ega suutnud Trumpi piisavalt veenvalt kritiseerida.