54-aastane Ševtsova vabastati ametist tänavu 17. juunil koos teiste Šoigule lähedaste asetäitjate ja kindralitega. Tsargradi teatel kadus „tsiviilkindral“ ja 1. klassi riigiametnik Ševtsova meediast juba enne ametlikku ametist vabastamist, kohe pärast „glamuurikindrali“ Timur Ivanovi ja „kuldkindrali“ Kuznetsovi vahistamist. Viimastele pandi süüks eriti suure altkäemaksu võtmine.

Mai lõpus sai teatavaks, et kaitseministeeriumi finantsvoogude eest vastutanud Ševtsova ja kaitseministri esimene asetäitja Tsalikov kirjutasid vaikselt lahkumisavalduse, sest kartsid, et uue kaitseministri Andrei Beloussovi algatatud puhastuste käigus jõutakse ka nendeni, kirjutas Tsargrad.

Väljaanne Juriditšeskaja Gazeta teatas oma allikale viidates, et Ševtsova haaras pärast ametist vabastamist kaasa hädaolukordadeks pakitud kohvri hunniku sularahaga ja põgenes Prantsusmaale. Ametlikud allikad seda ei kinnita ega lükka ka ümber. Veel teatati, et uus minister Beloussov on selle üle „äärmiselt nördinud“.

Varem avastasid ajakirjanikud vallandatud kindralitel, kaasa arvatud Ševtsoval mitmemiljardilised varad. Ševtsova vastutas finantside, sõdurite sotsiaalse kindlustamise ja riigihangete eest, mille tulemusana sai väga jõukaks, kirjutab Tsargrad. Leiti, et tal on Peterburis kolmetoaline korter kesklinnas vaatega Moika jõele hinnaga 70 miljonit rubla (üle 760 000 euro), maja Peterburi eeslinnas Pargolovos hinnaga 100 miljonit rubla (üle miljoni euro) ning residents Moskva jõe ääres hinnaga kuni kaks miljardit rubla (21 miljonit eurot).

Viimati 2018. aastal esitatud varade deklaratsiooni järgi olid Ševtsoval kaks maatükki suurusega 1204 ja 1750 ruutmeetrit, 332,8-ruutmeetrine elumaja, kolm korterit pinnaga 44,8, 85,4 ja 120 ruutmeetrit ning 147-ruutmeetrine daatša. Tema aastane sissetulek oli 12 miljonit rubla (130 000 eurot).

Ševtsova abikaasal oli kolm mitteeluruumi pinnaga 77, 89 ja 104 ruutmeetrit.

Abielupaaril oli ka kaks autot: Mercedes-Benz GL 350 ja Mercedes-Benz Vito.

Jaga
Kommentaarid