Gazas asuva Shifa haigla direktor Mohammed Abu Selmia peeti kinni novembris, kui Iisraeli väed sooritasid haarangu haiglasse. Palestiina meedia poolt edastatud videokommentaarides süüdistas Selmia Iisraeli võime palestiinlastest kinnipeetavate väärkohtlemises. Iisraeli võimud on sellised süüdistused ümber lükanud.

Iisrael süüdistab Hamasi ja teisi sõjalisi rühmitusi haiglatesse varjumises ja nende sõjalistel eesmärkidel kasutamises. Palestiina tervishoiuametnikud ütlevad, et Iisraeli haarangud on sundinud mitut haiglat sulgema või järsult vähendama nende teenuseid.

Rahvusvahelise õiguse järgi võivad haiglad võivad kaotada neile kehtiva juriidilise kaitse, kui neid kasutatakse sõjalistel eesmärkidel.

Iisraeli sõjaväe teatel tulistati esmaspäeva varahommikul Gazast piiri lähedal asuvate Iisraeli asulate pihta umbes 20 mürsku. Ohvrite või kahjustuste kohta hetkel teated puuduvad.

Iisrael alustas sõda pärast Hamasi 7. oktoobri rünnakut, mille käigus Hamasi võitlejad tungisid Lõuna-Iisraeli ning tapsid umbes 1200 inimest, kes peamiselt olid tsiviilisikuid.