Tallinna abilinnapea Madle Lippus ütles, et Lasnamäe linnaosavanema asetäitja leidmiseks korraldati konkurss. „Komisjon valis Lasnamäe linnosavanema asetäitjaks Kirill Klausi, kes on seni olnud samas ametis Nõmme linnaosas,“ märkis ta.

Lippuse sõnul ei ole linnaosavanemakandidaati endiselt leitud, aga kui sobiv inimene leitakse, teavitatakse sellest ka avalikkust.

Kirill Klaus oli seni ametis Nõmme linnaosavanema asetäitjana ning ta on ka sotsiaaldemokraatide pressiesindaja.

Delfil ei õnnestunud Klausi kommentaari küsimiseks tabada.

Lasnamäelased ei ole rahul

Juuni keskel kirjutas Lasnamäe linnaosakogu esimees Izabella Riitsaar Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovskile kirja, kus väljendas muret, et neid on jäetud unarusse. Üheks põhjuseks peavadki nad seda, et Lasnamäel ei ole juba mitu kuud linnaosavanemat.

„Nimelt oleme harjunud sellega, et lisaeelarvet on alati käinud meile tutvustamas linnaosavanem, kes vastas kõikidele meie küsimustele, ning me saime ka lisaeelarve kohta arvamust avaldada ja ettepanekuid esitada,“ ütles Riitsaar. „Sel korral toimus vaid infotund, kus linna finantsjuht selgitas kõigile kaheksale linnaosakogule korraga pigem üldiseid muudatusi. Aga ka sellele koosolekule ei saanud kutset kõik Lasnamäe linnaosakogu liikmed, ja kes said, said selle vaid mõned tunnid enne koosoleku toimumist.“

Tema sõnul soovivad linnaosakogu liikmed, et koosolekust võtaks osa keegi, kes oskaks nende küsimustele vastata, kuid seni ei ole nii läinud.

Mäletatavasti esitasid sotsid mais Lasnamäe linnaosavanema kandidaadiks Tatjana Lavrova. Tema vastuolulised sõnavõtud meedias said aga palju negatiivset tagasisidet ning 19. mail teatas Lavrova, et loobub kandideerimast. Pärast seda ei ole sotsid uut kandidaati leidnud.