Juuni keskel teatas Ukraina, et viimase kahe kuu jooksul õnnestus armeel okupeeritud Krimmis hävitada umbes 15 õhutõrjesüsteemi, 15 radarijaama ja kümme kontrollpunkti. Samal ajal on teated Vene laevade ründamisest muutunud haruldasemaks, kuna enamik Musta mere laevastikust on taandunud Musta mere idaossa ja Venemaa enda sadamatesse. Erandiks oligi juuni alguses toimunud rünnak Krimmi loodeosas asunud Vene puksiirlaeva vastu.

Üks traagilisem juhtum toimus 23. juunil Sevastopolis, kui kobarpomm langes rahvast täis rannale. Hukkus vähemalt neli inimest. Ukraina kinnitusel ei olnud rand nende sihtmärk ja toimunu oli Vene õhutõrje töö tulemus. Osa Vene sõjablogijaid kritiseeris võime kehva õhutõrje ning ebapiisava varjendisüsteemi eest.

USA mõttekoda Sõjauuringute Keskus (ISW) märkis veel, et fotode ja videomaterjali järgi paigutavad Vene väed oma sõjatehnikat süstemaatiliselt tsiviilpiirkondadesse, samuti tehakse Vene turistidele vastutustundetult kampaaniat okupeeritud alade külastamiseks.

Viimase kahe nädala jooksul toimunutest väärivad eraldi ära märkimist järgmised rünnakud.

Jaga
Kommentaarid