Sadade tartlaste ja Tartu külaliste pilke ning tähelepanu tõmbasid oma lugudega Sulev Vedler ja Tarmo Vahter Eesti Ekspressist, Bianca Mikovitš Maalehest ning venekeelse Delfi peatoimetaja Andrei Šumakov.

Vedler rääkis loost, kuidas ta poeg korraks jäi kadunuks ning kuidas ta „tänu“ sellele vahejuhtumile avastas ühe ebainimlikes oludes elava poisi; Vahter meenutas president Lennart Meri ja lugu, kuidas tal õnnestus Meri kokku viia kunagise klassikaaslasega Berliini koolipingust; Mikovitš rääkis esimest korda avalikkuse ees ühest korruptsiooniloost ja Šumakov sellest, kuidas ta lahkus Putini Venemaalt, leidis Eestis naise, sai lapse, aga suhted Venemaal elava ema ning teiste pereliikmetega sisuliselt kustusid.

Need neli lugu on osa Delfi Meedia 2023. aasta sügisel KUMUs ilmavalgust näinud projektist „Vaba sõna“, mille eesmärk on näidata ajakirjanike keerulisi valikuid ja rõhutada, et ajakirjanik on eelkõige inimene, kes peab sisemisi heitlusi, elab üle keerulisi hetki ja peab tegema emotsionaalselt keerulisi otsuseid.

Delfi Meedia Tartu nädal kestab 1.-7. juulini, mil suur osa Delfi Meedia väljaannetest on kajastamas Tartu ja Lõuna-Eesti sündmusi. Nädala kulminatsioon on reedest, mil Lõuna-Eesti teedel toimub Delfi Rally Estonia, Genialistide viimane kontsert ja nädala lõpetab pühapäeval Bryan Adams.

Logige sisse või saage Delfi tellijaks, et vaadata täispikka videot!