Poola loodab tuua piirivalvureid ja politseinikke Soomest, Saksamaalt ja Kreekast, et aidata oma piiri Valgevenega patrullida, ütles kõrge ametnik neljapäeval.

„Ettevalmistused käivad ja need on riigid, kes on piirikaitses väga kogenud. Eelkõige võivad näiteks Kreeka kogemused olla väga kasulikud,“ ütles kõrge riigiametnik ajakirjanikele.

Euroopa Liidu piiriagentuur Frontex teatas, et 2024. aasta esimese viie kuuga on bloki idapiiri ääres EL-i siseneda püüdvate inimeste arv peaaegu kahekordistunud.

Poola kaitseminister Wladyslaw Kosiniak-Kamysz ütles neljapäeval avalik-õiguslikule televisioonile antud intervjuus, et Valgevenest saabuvate migrantide seas võib olla inimesi, kes on saanud väljaõppe Poola sõdurite ründamiseks.

Varssavi tsentristlik valitsus loodab selle küsimuse tõstatada järgmisel nädalal Washingtonis toimuval NATO tippkohtumisel.

Selle nädala alguses esitlesid Saksamaa ja Poola ühist tegevuskava, milles leppisid kokku arutada kaitsekoostöö suurendamist, sealhulgas NATO tugevamat kohalolekut alliansi idapiiril, ning Ukraina abi koordineerimist.