Erakonna aseesimehe Paul Puustusmaa sõnul on nüüd võimalik alustada registrisse kandmise avalduse esitamiseks vajalikke toiminguid, mis seisnevad muu hulgas liikmete nimekirja koostamises ja kontrollimises ning erakonna programmi lõppteksti koostamises ja allakirjutamises.

Nende toimingute järel esitab juhatus avalduse erakonna registreerimiseks.

Eelmisel laupäeval toimus Tartus ERK-i asutamiskoosolek. Parteijuhiks valiti Henn Põlluaas.

Erakonna juhatusse valiti Jaak Valge, Helen Rebane, K. Jaak Roosaare, Andres Aule, Ants Frosch, Andri Kiige, Rein Suurkask, Raul Kivi, Ruuben Kaalep, Annika Leies.

Põlluaas esines erakonna asutamiskongressil ülevaatega poliitilisest olukorrast ning kritiseeris EKRE-t. „Kui erakond vastandub kõikidele poliitilistele jõududele ja inimestele, halvustades neid, välistades koostöö, siis mis selle erakonna ülesanne ja eesmärk sellisel juhul on?“ märkis ta.

„Suur osa meist ongi tulnud sellisest erakonnast, kes oli end täiesti nurka mänginud, kes on seda ka täna, kelle kõrgemad juhid ajavad igalt poolt jälgi, püüavad paljastada süvariigi agente, kallutatud võrgustikuliikmeid, keda on sisse sokutatud,“ rääkis Põlluaas. „Igas erakonnas võib ju olla perekond või isegi mitu, aga ükski erakond ei tohi muutuda perekonna erakonnaks, ja seda me kahjuks näeme.“